Όταν κάνουμε πόλεμο η γη έχει πονόλαιμο......


 

Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου «το έπος του ’40» συζητήσαμε με τα παιδιά για τον  εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και για τον εορτασμό της σημαίας μας, φτιάχνοντας σημαιάκια.





Στη συνέχεια παίξαμε και αναγνωρίσαμε τους αριθμούς 28 & 1940 κάνοντας κολλάζ καθώς κόψαμε, ζωγραφίσαμε και κολλήσαμε το ΌΧΙ σε χαρτόνια.







Πόλεμος & Ειρήνη

Μετά τη συζήτηση για τη σημαία μας, τα παιδιά μέσα από το διάλογο βρήκαν και ονόμασαν τα θετικά της ειρήνης και τα αρνητικά του πολέμου για όλο τον κόσμο, τα καταγράψαμε στον πίνακα για να μην τα ξεχάσουμε και στη συνέχεια τα αντιγράψανε σε ασπρόμαυρα χαρτόνια.








Το σύμβολο της Ειρήνης

Αφού  δείξαμε σε εικόνες το σύμβολο της ειρήνης και το συμβολίσαμε με τα δάχτυλά μας, το σχεδιάσαμε σε χαρτόνι και το στολίσαμε με λουλούδια και καρδιές.







Η Ειρήνη μέσα από τα μάτια του Picasso!

Δείχνοντας στα παιδιά πίνακες ζωγραφικής του Picasso που απεικονίζουν την ειρήνη τα παιδιά βρήκαν το κοινό σημείο των εικόνων που ήταν το περιστέρι. Αφού  μιλήσαμε για το χρώμα και το τι αντιπροσωπεύει το περιστέρι θελήσαμε να γίνουμε και εμείς μικροί Picasso δημιουργώντας το περιστέρι της ειρήνης.












 Τέλος, λίγες όμορφες στιγμές από την ημέρα της γιορτής μας…….






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρίφοι από το 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Ηρακλείου για το 4ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω