Παίζω και δημιουργώ με το όνομά μου

 


Η κορνίζα με το όνομά μου

Το κάθε παιδί παρουσιάζει το όνομά του μέσα από μια κορνίζα, τη φωνούλα που αρχίζει και από που πήρε το όνομα αυτό ενώ τα υπόλοιπα παιδιά το χαιρετούν με ποικίλους τρόπους πχ. δυνατά, ψιθυριστά, σαν ρομπότ, χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια κ.α. 






Το όνομά μου αρχινά

Τα παιδιά σκορπισμένα στο χώρο κρατώντας το καθένα το καρτελάκι με το αρχικό γράμμα του ονόματός τους. Το ταμπουρίνο αρχίζει να χτυπά και τα παιδιά να κινούνται στο χώρο. Στο σταμάτημα του ήχου ακούγεται η αρχική φωνούλα από το όνομα ενός παιδιού το οποίο πρέπει να σηκώσει ψηλά το καρτελάκι του.



Τα μουσικά στεφάνια

Στεφάνια διάσπαρτα στο χώρο που μέσα έχουν καρτέλες με το αρχικό γράμμα των ονομάτων των παιδιών. Το ταμπουρίνο αρχίζει να χτυπά και τα παιδιά να κινούνται ανάμεσα από τα στεφάνια. Στο σταμάτημα του ταμπουρίνου το κάθε παιδί ψάχνει να βρει το σωστό στεφάνι με το αρχικό γράμμα του ονόματός του και να μπει μέσα.






Τα καπάκια στη σειρά

Καπάκια από πλαστικά μπουκάλια νερού όπου πάνω αναγράφονται τα γράμματα της αλφαβήτου.  Κάθε παιδί παίρνει το καρτελάκι με το όνομά του και προσπαθεί να βάλει στη σειρά τα καπάκια ώστε να σχηματίσει το όνομά του με αυτά.





Δημιουργώ το όνομά μου

Τα παιδιά ζωγραφίζοντας και κόβοντας έφτιαξαν το αρχικό γράμμα του ονόματός τους παρέα με τον Τσέστερ και κολλάζ με ολόκληρο το όνομα.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρίφοι από το 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Ηρακλείου για το 4ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω