eTwinning Project "Παραμύθι του παππού....πότε άρχισε και που;"

     Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση online εργαλείων και των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning παρέχει στα σχολεία-συνεργάτες την ευκαιρία να μάθουν μαζί,  να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές διαφορετικών κρατών να μάθουν για την πολιτιστική και σχολική κουλτούρα των εταίρων συμμαθητών τους εξασκώντας τις ικανότητές τους στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.
     Το  project "Παραμύθι του παππού....πότε άρχισε και που;" εντάσσεται στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής «Εθνικών eTwinning έργων» που υλοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σχολικό έτος 2014-2015. Μέσω αυτής της δράσης σχολεία από διάφορα σημεία της Ελλάδας συνεργάζονται πάνω στο ίδιο σχέδιο εργασίας κάνοντας χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), με στόχο να αναδείξουν την χρησιμότητά τους ως δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης. Η δράση που θα αναλυθεί, υλοποιείται από το 4ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Ηρακλείου Αττικής και το Νηπιαγωγείο Ιουλίδας Κέας και έχει σχεδόν την καθολική αποδοχή από τους εκπαιδευτικούς  των τριών σχολείων.  Βασικός πυρήνας του έργου είναι η παιδική λογοτεχνία, και μάλιστα στην πιο οικεία για τα παιδιά μορφή, δηλαδή το παραμύθι, καθώς κατέχει δεσπόζουσα θέση στο Πρόγραμμα Σπουδών του νηπιαγωγείου.
     Οι δραστηριότητες που θα εκπονηθούν θα είναι κυρίως γλωσσικής και εικαστικής ανάπτυξης, απόλυτα συμβατές με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (Πιλοτικό Πρόγραμμα Σπουδών Νηπιαγωγείου, 2011)  και στόχο θα έχουν να ενισχύσουν την αποκλίνουσα σκέψη των νηπίων αλλά και να τα υποστηρίξουν στην εξοικείωσή τους με την τεχνολογία εμπλέκοντάς τα σε ενδιαφέρουσες, γεμάτες νόημα εμπειρίες.
     Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε 2 video από τις εισαγωγικές δραστηριότητες που έγιναν στο σχολείο μας για τη γνωριμία των μαθητών με τη φιλοσοφία του προγράμματος eTwinning.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρίφοι από το 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Ηρακλείου για το 4ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω