Ζωγραφίζοντας τους φόβους μου...............

Η μέρα σήμερα ήταν αφιερωμένη στο συναίσθημα του φόβου..... Ως συνέχεια της συζήτησης που προηγήθηκε με τη νηπιαγωγό για το συναίσθημα του φόβου, τα παιδιά παροτρύνθηκαν να αποτυπώσουν στο χαρτί τους φόβους τους, ζωγραφίζοντάς τους.  

Ο λόγος που επελέγη η ζωγραφική ως "εργαλείο" είναι γιατί θεωρείται παγκοσμίως ως ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους έκφρασης των παιδιών. Επιπρόσθετα, ως διαδικασία έχει συνδεθεί με την ευκολότερη αποτύπωση των συναισθημάτων των παιδιών αλλά και στοιχείων που αφορούν την ψυχολογική τους  κατάσταση.

Μόλις τα παιδιά ολοκλήρωσαν τα έργα τους κλήθηκαν να "καταγράψουν" αυτό που ζωγράφισαν ως μια μορφή σύντομου επεξηγηματικού κειμένου.  Ως διαδικασία, η παραπάνω, είναι σύστοιχη με τους στόχους του Προγράμματος Σπουδών του Νηπιαγωγείου για την προώθηση του εγγραματισμού των νηπίων.  Τα παιδιά μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου βιώνουν συνεχώς εμπειρίες που τα στηρίζουν να αντιληφθούν ότι ο γραπτός λόγος χρησιμοποιείται στη ζωή μας για λειτουργικό σκοπό ως εργαλείο επικοινωνίας.

Απολαύστε το αποτέλεσμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρίφοι από το 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Ηρακλείου για το 4ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω