Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2015

Δημιουργώντας την αφίσα για το eTwinning project

Εικόνα

"Ας συστηθούμε"....

Οι Μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω συστήνονται στα παιδιά του Νέου Ηρακλείου Αττικής και της Ιουλίδας Κέας στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning.  Για τη δημιουργία αυτών των προσώπων χρησιμοποιήσαμε εργασίες που είχαν κάνει οι μαθητές όταν πραγματευόμασταν την ενότητα "Τα συναισθήματα" τις οποίες ενώσαμε με νέες ηχογραφήσεις.

eTwinning Project "Παραμύθι του παππού....πότε άρχισε και που;"

Εικόνα
     Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση online εργαλείων και των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning παρέχει στα σχολεία-συνεργάτες τ ην ευκαιρία να μάθουν μαζί,   να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές διαφορετικών κρατών να μάθουν για την πολιτιστική και σχολική κουλτούρα των εταίρων συμμαθητών τους εξασκώντας τις ικανότητές τους στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.      Το  project "Παραμύθι του παππού....πότε άρχισε και που;" εντάσσεται στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής «Εθνικών eTwinning έργων» που υλοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σχολικό έτος 2014-2015. Μέσω αυτής της δράσης σχολεία από διάφορα σημεία της Ελλάδας συνεργάζονται πάνω στο ίδιο σχέδιο εργασίας

Παίξε με το logo και το όνομα του eTwinning!

Εικόνα
Φτιάξε το  puzzle! 6

Oι αμυγδαλιές άνθισαν!!

Εικόνα
Δίνουμε στα παιδιά σχεδιασμένα σε χαρτόνια κάνσον κλαδιά αμυγδαλιάς κι εκείνα τυπώνουν με ένα μπουκάλι και ροζ τέμπερα τα άνθη της αμυγδαλιάς.

O μύθος της Αμυγδαλιάς

Εικόνα
Ηταν κάποτε στη Θράκη μια πανέμορφη πριγκίπισσα , η Φυλλίς. Ερωτεύτηκε το γιο του Θησέα τον Δημοφώντα. Παντρεύτηκαν ,αλλα μετά από λίγο καιρό ο νεαρός Αθηναίος νοστάλγησε την πατρίδα του και η ερωτευμένη πριγκίπισσα μην αντέχοντας να τον βλέπει στεναχωρημένο τον άφησε να γυρίσει πίσω κι αν την αγαπούσε πραγματικά θα ξαναγύριζε και τότε θα ήταν πραγματικά κι ειλικρινά δικός της. Έτσι κι έγινε και ηερωτευμένη Φυλλίς έμεινε μόνη να περιμένει τον εκλεκτό της για χρόνια ώσπου μαράζωσε και πέθανε από τη θλίψη της. Όμως οι θεοί την μεταμόρφωσαν σε δέντρο για να μπορεί να περιμένει για περισσότερα χρόνια τον αγαπημένο της. Κάποτε με τα χιόνια του Γενάρη γύρισε ο γιος του Θησέα .Σαν  έμαθε τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του πήγε αγκάλιασε το δέντρο κι αυτό άρχισε να βγάζει τρυφερά φύλλα και άνθη.